Ultrarent vatten

Rengöring med ultrarent vatten


Fasadtvätt -  Fönsterputs  -  Solpaneler  -  Fordon/båtar/kapell  

Och samtliga ytor inomhus som tål vatten


Vi på Skvissen är experter på ultrarent vatten. Vi har sålt renvattenutrustning sedan 2009 och har ansamlat väldigt mycket know-how under den här tiden. Självklart rådgivning innan köp och full support efteråt. Tveka därför inte att kontakta oss. Och blir du kund hos Skvissen kommer du alltid vara en nöjd kund.


Ultrarent vatten | inomhus           Ultrarent vatten | fasta system på lagret          Ultrarent vatten | fasta system i fordon          


Ultrarent vatten | mobila system          Ultrarent vatten | vattenmatade skaft          Ultrarent vatten | vattenrening          

     

Ultrarent vatten | vattentankar          Ultrarent vatten | pumpboxar          Ultrarent vatten | slangar slangvindor         

  

  Ultrarent vatten | kopplingar           Ultrarent vatten | övrigt         


Kemikaliefri rengöring

De senaste åren har man börjat rengöra fasader, solceller och putsa fönster utvändigt helt utan kemikalier och i de flesta fall från marken - utan att behöva hyra dyra liftar eller bygga ställningar. Hur är det möjligt? Två saker spelar en helt avgörande:

- när man filtrerar vanligt tappvatten försvinner samtliga partiklar som normalt finns i vattnet såsom kalk, järn, magnesium, och många fler. Avsaknad av partiklar gör vattnet extremt mjukt och ytspänningen lägre. Då kan smuts (även fett till viss del) lättare blanda sig med vattnet för att sedan sköljas bort från den rengjorda ytan.

- materialet i teleskopskaften har utvecklats radikalt de senaste åren och numera använder de flesta professionella skaft i materialet kolfiber. Då är skaften mycket lättare och styvare än till exempel skaft i glasfiber. Dessutom finns det inte bara en typ av kolfiber utan tre olika kvalitetsklasser: standard kolfiber, high modulus kolfiber och ultra high modulus kolfiber. De bästa kolfiberskaften klarar av arbete ända upp till 20 meters höjd.Ultrarent vatten inom andra användningsområden

Rent vatten-tekniken kan med fördel användas inte bara vid fönsterputs / fasadtvätt / solceller utan även inom annan typ av rengöringsobjekt såsom utomhusskyltar, busskurer, båtar, husvagnar, kapell och flaggstänger

Här i videon gås genom hur du t.ex.kan skölja av din bil med ultrarent vatten - efter att vattnet dunstat bort blir det inga mjölkvita rinningar (water spots) på lacken


Varför ska man tvätta fasader, solceller och putsa fönster med ultrarent vatten?
- Det går snabbare eftersom man oftast slipper hyra liftar/ställningar
- 100% miljövänligt och hållbart
- Säkert – man står på marken och jobbar (ingen risk för fallolyckor)
- Resultatet blir perfekt
- Merförsäljning – sälj fler tjänster till samma kund (tvätta ramen, fasaden, skyltar mm samtidigt)
- Enkelt att lära upp personal jämfört med traditionella sätt, så att de även kan ta på sig de svårare objekten

Vad är ultrarent vatten?
Det är vanligt kranvatten som filtreras. Efter filtreringen får man ut rent H2O, utan kalker, metaller, salter och andra föroreningar som annars får vattnet att fungera likt en svamp som suger åt sig partiklar. Vattnet får också en mycket lägre ytspänning som gör att det kan tränga in i och lösa upp smuts på ett effektivare sätt.


Vattenkvalitet
- Olika delar av Sverige har olika hårt vatten. Det mesta kommuner har mjukt/medelhårt vatten. Områden med kalkhaltiga bergarter har ofta hårt vatten. Vattnet klassas som hårt, medelhårt eller mjukt beroende på hur mycket kalk det innehåller. Vattenkvalitet mäts i ppm (parts per million) och man mäter renheten på vattnet med en sk.TDS-mätare (total dissolved solids)

- Mjukt vatten: 0-115 ppm
- Mellanhårt vatten: 116-240 ppm
- Hårt vatten: 241-500 ppm

 

Vad för typ av vattenmatat skaft ska jag investera i?
När det gäller vattenmatade skaft så finns det stora kvalitetsskillnader. Det finns 3-4 olika typer av vattenmatade skaft på marknaden beroende på vilket material dom är tillverkade av.
- Dom enklaste, billigaste men dom tyngsta är glasfiberskaft och aluminiumskaft. Dom ska man använda maximalt upp till 6-8 meter eller när man vet med sig att det här med rent-vattenteknik är något jag endast kommer använda mera sällan. Efter en halvtimme känns skaftet tungt och man börjar nästan ångra sig varför man inte tog fönstrena med stege eller lift.
- I mellanskiktet tillverkas skaften i en blandning av glasfiber och kolfiber. Skaften blir mer styva samtidigt som dom blir något lättare. Nu kan man lättare arbeta upp till 8-12 meters höjd.
- För proffsen rekommenderar vi nästan alltid vattenmatade skaft som är tillverkade i kolfiber. Dom är mest styva och rigida samtidigt som dom är lättast.


I snitt brukar man räkna med att man gör av med ca 1,5-2,0 liter vatten i minuten. Detta innebär en vattenåtgång på ca 100-150 liter/timme. Under en arbetsdag brukar man sällan tvätta effektivt mer än 4
timmar och därför brukar man rekommendera en vattentank mellan 350-500liter stor men det är sällan problem med vattentank på 210 liter.

Man kan även ha ett rent vatten-system bestående av en mobil kärra och en vattentank i bilen. Ett fastmonterat komplett rent vatten-system har den fördelen att det är hela tiden ordentligt förankrat i bilen. Det är stora rörelser som sätts i gång när bilen är igång och har man en kärra måste man hela tiden kontrollera så att den sitter ordentligt fastspänd i bilen. Filterkärlen på en mobil kärra är inte heller så stora som på ett fast system. Detta innebär att t.ex.filterbyte och byte av jonbytarmassan måste ske oftare på en mobil kärra än på ett fast system. Har man en mobil kärra så är flexibiliteten som störst och man kan komma till dom flesta platser (om där finns tappvatten vill säga, för annars är det slangdragning i alla fall).

 

Vattentank eller inte
När man ska tvätta med ett ultrarent vatten-system så är det enklaste sättet att skaffa vatten är att koppla upp sig mot en vattenutkastare någonstans i fastigheten. Huvudbry uppstår när det t.ex. kan vara långt till en vattenutkastare. Detta kan lösas i och för sig med hjälp av extra slang men ibland är det problematiskt eftersom dörrar måste vara öppna, kanske finns det larmade utgångar eller så är det inte så trevligt med vattenslang genom en foaje/reception mm. Det kan också vara så att du vill tvätta tidig morgon/sen kväll eller helgen då du helt enkelt inte kommer åt en kunds vattenutkastare.
Lösningen på dessa problemställningar är att du har vatten med dig i en vattentank av varierande storlek, allt beroende på hur många timmar du måste tvätta/dag.


Avslutande kommentarer
Som så med allt annat slutar det oftast med den egna preferensen vilken typ av system man
vill investera i. Kontakta oss på Skvissen så tar vi fram ett rent vattenpaket för just dina behov.