Skvissens nyhetsbrev


Skvissen mailar sedan flera år tillbaka kontinuerligt ut nyhetsbrev. På kunders begäran har vi fr.o.m hösten 2020 bestämt att vi kommer spara alla nyhetsbrev så att även nya besökare/kunder hos oss kan ta del av dem.

- - -

Nyhetsbrev 2020-10-12

Våra härliga fönsterputs kit

Väldigt många av våra kunder är professionella fönsterputsare och vet exakt vad de ska ha. De drar in i butiken med full fart och det tar bara ett par minuter för dem att fylla varukorgen med det de ska ha, gå till kassan och avsluta köpet.

Men om man inte är ett rutinerat fönsterputsproffs då? Då är det faktiskt väldigt tryggt att satsa på ett av våra fönsterputs kit. Man putsar med det ett tag och kommer på undan för undan vad man kanske behöver komplettera med i framtiden t.ex. en kortare skena till fasta spröjs, ett teleskopskaft eller varför inte en bälteshink att ha tvättpälsen och fönsterskrapan i och undvika dropp hos kunden!
 
 Det börjar bli kallare och kallare och i nästa nyhetsbrev har jag tänkt berätta om olika typer av handskar man kan ha på vintern för att skydda sig. Jag tänker också berätta om vilken typ av tillsats som är bäst att hälla i vattnet så att inte vattnet fryser.

/ Paul

- - -

Nyhetsbrev 2020-10-06

Nya produkter från tyska Lewi

Hej, kanske kan något i grått locka dig så här i hösttider? Skvissen introducerar några produkter från den tyska tillverkaren Lewi, där de flesta av deras produkter går i snyggt grått:

-  hinkar i två storlekar
        

-  bälteshink


-  handtag


-  tvättpäls


- - -


Nyhetsbrev 2020-09-21

Fotstöd till din stege

Stegar används fortfarande i samband med fönsterputsning. Rent vattentekniken har givetvis ersatt stegarbete i många fall. Och det är bra eftersom det alltid är säkrare att stå på marken än att klättra på stege. Men i många situationer måste stege användas och då är säkerheten a och o. Nu har det kommit ut på marknaden små z-profiler som du kan trycka ner i jorden eller mellan springorna på trädäcket så att stegen INTE har en chans att glida undan.


Dessa fotstöd kostar inte mycket, ett par hundra, men reducerar risken dramatiskt för att något ska hända. Oavsett om du jobbar som egen företagare eller har anställda borde ett par sådana här fotstöd finnas i varje bil som har en stege på taket.

- - -

Nyhetsbrev 2020-08-27    

Renvattenmaskin från Brodex

Uttrycket "Den lilla röda" har använts i andra sammanhang men vad gäller Brodex 250 L passar uttrycket perfekt. Den här lilla maskinen producerar ultrarent vatten och är verkligen kompakt och får plats även i den minsta skåpbilen. Är du själv och tvättar fönster eller fasader behöver du egentligen inte större tankvolym än så här. Du fyller vattentanken med tappvatten och filtreringen sker i realtid när du startar pumpen.

Brodex 250 Liter
Själva filtret sitter på baksidan av maskinen (syns lite grann på bilden) och är på hela 17L. Med det menas att vid medelhårt vatten kan du filtrera ca 4 000 liter vatten innan det är dags att byta jonbytarmassan i kärlet (filtermassan). Filtreringskostnaden med enbart avjonisering hamnar på ca 30 kr/en timmes jobb. Det finns en möjlighet att uppgradera till flerstegsfiltrering och då sjunker filtreringskostnaden dramatiskt ner till 5 kr/en timmes jobb. Du köper till en slangvinda och ett vattenmatat skaft.